310x80.png
Sector
  • Vmbo bovenbouw tl
  • Vmbo bovenbouw gl
Leerplankundig thema
  • Aansluiting VMBO-MBO
  • Aansluiting VMBO-HAVO

GTL conferentie 'Kansen bieden, kansen grijpen' 12 oktober 2017

10-11-2017

‚ÄčOp 12 oktober 2017 organiseerde SLO samen met het Platform TL en het Toptraject Twente de GTL conferentie met als titel: "kansen bieden, kansen grijpen". De centrale vraag tijdens deze conferentie was: "Hoe kunnen scholen werken aan eerlijke kansen voor leerlingen met gelijke talenten?"

We startten de ochtend met een plenaire bijeenkomst, waarin het thema kansengelijkheid vanuit twee invalshoeken werd ingeleid. Stephan van der Voort ging vanuit zijn ervaring als manager van het Toptraject vmbo-mbo-hbo in Twente, waarin negen vmbo-scholen, het ROC van Twente en de hogeschool Saxion samen werken aan een doorlopende leerlijn, in op de do's en don'ts bij ketensamenwerking. Wat speelt er onder de waterspiegel, wat werkt en wat werkt niet? Rob Feenstra legde als directeur mavo van het Kennemer College in Heemskerk het accent op het belang van maatwerk voor leerlingen en de wijze waarop dat op zijn school heeft geleid tot gepersonaliseerd onderwijs waarin iedere leerling op zijn niveau wordt uitgedaagd.

Daarna konden de deelnemers deelnemen aan twee workshoprondes. Hiernaast kunt u het programma, de workshopbeschrijvingen en een aantal presentaties die tijdens de conferentie gebruikt zijn, downloaden.